Kek groceries...for the beginning.....jeng..jeng...

Hari sabtu yang lepas selepas gotong royong skolah..aku ngan hubby pun berangkat ker KK..eemmm kononyer nak gi amik hand pone yang dihantabaiki minggu lepas....eemm tengah2 kering tengah bulan nihh..blasah jerr lahh gi KK.

actually aku nak citoo gi beli barang2 wat kek lah di BAKE WITH ME KK. pes time pegi cawangan BWM diKolombong..eemm teraber2 gakk lahh akuu mencarei kedainyerr yang diceruk rantau...aper lagii telepon kak anizah mintak direction..last skali pusing2 jumper lahh itu kedai.

chehh nak citoo dari rumahh budget RM100 jerr nak beli bahan2 wat kek nih..last skalii sampai kodaii...sumer aku nak capai....dalam kepalo otakk akuu nihh ader 5 jenis resepi yang aku nak wat.....ahahha..pilih punyer pilih...time nak gii bayar tuhh yang bestnyer...kirer punyerr kirer..tup RM 200.00..waaaa over budget..terpaksolahh hubby kuarkan duit dari poket dioo...huhuhu...

nak citoo 5 resepi yang akuu nak wat tuhh ialah..

1. CHEESECAKE BLUEBERRY
2. MUFFIN COKLAT BANANA
3. COKLAT MOIST KEK WITH COKLAT GANACHE
4. TAT BLUEBERRY
5. BLUEBERRY FRESH CREAM KEK WITH DECO.....HAHAHAHH

akuu harap2 sangat....termakbul hajat akuu nakk bikin sumerr tuhh..kaluu tidakk sesia lahh akuu belii bahan2 tuhh....

okk jomm layannn aperr yangg akuu belii sapai habis RM200 tuhhh.......layansssssssssss



ha nihh...loyang 8 inc x 3 inc, tray, jug sukatan, papan kek yang plastik tuhh.....



spatula, nozel (bording, bunga rose, daun), pisau melepa kek, acuan donat,acuan tat, kemasan tepi kek( aku puin tak tau nama nyerr..blasahjer lahh.....)



yang nihh plak acuan cup cup cake, esen vanila, coklat emulco, cooking coklat, baking powder, sodium bikarbonat, serbuk koko, biskut rose, creame lite, coklat rice, blueberry filling, pewarna hijau, merah gula castor.



pemusing tray nihh...hubby akuu bayarkan...hahahh hadiahh katernye..bagii semangat kat akuu supeya bertambah bersemangat n rajin....huhuhu suker akuu.....aku pun tak tau nama bender nihh yang sebenarnyer apoo...layan joo lahh.....


ni lahh antara barang2 or material yang akuu belii...for beginner camm akuu nihhh..dengann harapan..semangat nakk wat kek n bussiness baked satu hari nanti termakbul..kok takk business punnn dapekk buekk untukk kaumm kuarga kuu punn jadiilahhhh kannn................AMINNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

to be continueddd...ngan hasil2nyerr nantii......jom layannnnnnnnnnnssss

Comments:

There are 1 comments for Kek groceries...for the beginning.....jeng..jeng...

Post a Comment