Assalamualaikumm.....sumerr

hmmm...alhamdulillah akhirnyerr siapp gakk eksperimenn hakuu yang kelima nihhh...berbaloii gakklahh hakuu shopingg brg2 watt kek harii tuhhh...azxamm nak menyiappkann kelima2 eksperimenn nihh berjayoo..gakkk..kok korangg nakk layan eksperimen2 hakuu tuhh..klikk jerr lahh kat blog archive sanoo..baruulahh tauu the whole storyy..heheheh...

actuallyy tart nihh hakuu takk pogii kelass punn tryy n error jerr kok jadi jadiilahh kok takk jadii cuboo laiee...hubby katoo oklahh sodapp..eemm menjadii lahh tuhh kann....heheheh

tapii memangg seronok bangatt wekk tartt nihh....hakunyerr acuann ader 10 biji jerr soo take time gakk lahh nak menyiappkann nyerr..ovenn lakk kecikk..kaluu korangg nengokk pastry akuu tuhh camm ader yang terlebihh kuning macam nak hangus punn aderr..tak tauu lahh oven hakuu lahh punyerr pasal tuhhh.....isyhh cam nak bolii ovenn baruu jerr.....heheheh nak ngendengg kek hubby nihh kokk dio nak boliken lahh...

sapoo2 yang nak makan cheese tart kok nak menompahh lehh lahh koling2 denn...tapii yang adoo kek kudatt yoo lahh...kok yang kek kg tuhh..tungguu lahh denn balikk yoo....heheheh resepii nihh hakuu combine n edit sendiri.....n nihh lahh hasilnyer.

jom layann resepii n gambau...

Bahan-bahan untuk kulitnyer

250g tepung gandum
45g tepung jagung
75g gula icing
150g butter
2 biji kuning telur
sedikit esen vanila

cara-caranya

Ayak tepung gandum, tepung jagung, garam dan gula icing. campurkan butter dan esen canila.
ramas menggunakan hujung jari sehingga menjadi serbuk roti. kemudian masukkan kuning telur dan uli hingga sebati. simpan dalam peti sejuk 15 minit.

bahan-bahan untuk cream cheese

250g cream cheese
1/2 cawan whipped cream
70g gula icing
1 biji telur

cara-caranyer

krim cheese putar sampaii licin dan gebu, masukkan gula dan whipped cream pukul hingga sebati, masukkan telur lagii hingga kembang.

keluarkan doh dari peti sejuk, ambilkan sedikit doh dan masukkan dalam acuan tart dan tekan rata mengikut ketebalan yang dikehendaki. potong tepi tart dengan pisau agar tepinye sekata. cucuk-cucukkan bawah tart dengan garpu dan bakar 1/2 masak. kemudian masukkan blueberry filling dan cream cheese dan bakar lagi hingga masak. jangan terlebih bakar takut nanti intinyerr merekahh dan warna tak cantik....




SIAPP UNTUKK DI MAKANN......



nihh sebelumm di bakar..



nihh hakluu terkurangg bakarr tak masak lagii cheesenyerr...cairr..tapii kulitt dahh kuningg...tuhhh lahh aderr yang macam hanguss....tapii oklahh kann ovenn hakuu nihh tak paham perangaii dioo heheh..






nihh uperr yangg dah siappp.....untukk dii ngapp...




yumyumyumm....kat dalam ader blueberry filiingg....tuhhh yang tangkapp lentokkk biloo makan panans2...hakuu sambill wat sambill ngapp...tak sedarr habiss 3 ketulll...hahahah


AKSI-AKSII SI KAK LANG TENGAHH MAKANN TART BLUEBERRY UMMI...HAAHAHH JOM LAYANN MACAM2 GAYOO...agakk ehhh tart tuhh memenuhii selerooo dioo kott....tolakk batu ngann kayuu joo anak daroo hakuu yang sorang nihh..hehehe



BANGUNN JERR TIDOO..NAK MAKAN TART....ANAK DAROO HAKUU YANG SORANGG NIHH MEMANGG KUATT MAKANN...TUHHH YANG BESTT TUHH....MAKAN TAK BERHENTII..SERONOK TENGOKK DIOO MAKAN....BADAN PUNN LEHH TAHAN GAKK LAHH...CHUBBY





YUMYUMYUM......BESTT NANTII UMMI WATT LAGII EKKKK....



SIAPP KUAKK LENTANGG LAGII TUHH...NAK MENGHAYATII TART TUHH..HEHEHE



EEMMMM..BESTTNYERR UMMII....HEHEHEH

KUEH PUTERI MANDI VERSI KELATE.....yumyum

SAlammm..sumerr

hakuu curi2 masoo japp tukk hapdett blogg nihhh..pahh nihh tak tauu lahh biloo lagii lehh gapdett nihh..sementaroo pengasohh adoo tak balik umahh lagii soo hakuu punn mengadap kan dirii dopan komputer nihhh.....bab2 manghapdet blog nihh kaluu tak doo semangat payahh..lamoo kangg blog punn tinggal kenangan camm kengkawan hakuu yang ranmaii blog tinggall kenangan...hakuu nihh tak tauu lahh biloo tinggal kenangan tongah adoo semangat nihh buekk lahh kann..hehehhe tukkk share ngan kengkawean yang kek luarr tuhh...yang jauh di matoo dokek di hatii dan jugakk kaum kuarga kuu di kg halamnannn..gegjin lahh nengokk blog nihh supayoo adoo semangat nak masakk heheh...

kalii nihh nakk share puteri mandii..versii kelate....as usualll kuehh nihhh hubby akuu lahh yang buattt..hakuu watt intii jerr goteyy tepungg kojo dioo lahhh....

baruu jerr makann semalamm nihhh....balikk darii skulahh..kononyerr hubby nak makan lepatt pisang yang hakuu bikin malam tuh...tapii dahh habiis lakk...ciann..kempunan telurr tembakul...heheh apoo laiee dioo punn amikk tepungg terus watt kuehh...kebetulann intii ada sudahh dalam petii labihh wat lepat pisangg smalamm...tak sempatt dah nak snap gambauu lepatt..tepekk katt sini...sold outt lenn kaliii lahh yooo....

actually utnukk pengetahunn korangg nihh puteri mandii versii kelate nihh kaluu negeri sembilann nyooo..lainn skitt uperr dioo berendamm n basahh gituu pass tuhh banyakk eksesori lagiii yangg nihh simple jerr hubby watt 10 minti siapp.....lehh makangg udahhh...heheh sesekalii rasa air tangann hubbyy yang dah lama tak berair tuhh sedappp gakk..kannn..mohh kitoo cubooo...

jomm layann resepii


bahan-bahan inti

1. sebiji kelapa yang tua parut(bukan kelapa masak yerr) yang untukk buatt inti tuhh sabut putehh lagii..baruu kaw intinyerr...

2. gula merah
3. gula nise /melaka
4. gula pasir
sedikit garam
sedikit air

kuantitinyerr korang agak2 lahh yerr ikutt selera masing2 manis n kehitaman nyerr tuhh...

cara2

1. masukkan sumerr bahan dalam kualii dan masakk hingga kering....siapp

bahan untuk tepung

1. guna 1 bungkus tepung pulut
2. sedikit air untuk bancuhan doh

gaulkan air dan tepung sampai jadi doh...
lepas tuhh wat bulat2 dan kepek...
pabnaskan air dalam periuk dan masakkan tepung pulut tadi..bila dah timbul angkat dan toskan.
next gaulkan ngan inti kelapa tadi sampaii mesra di dalam kuali..siap angkat makan...heheh



nihh lahh uperrnyerr..siapp untukk dimakan..





makann cikit jerr...2 pinggan lagii bagii kat anak2kuu di luarr yang kelaparann peteng tuhh...pucuk dicitoo ulam mendatangg....timo kasih cekgu...



alongg n k.langg tengahh menikmatii puteri tengah mandii hahahah..yumyum

k.langg mintakk cikit darii along...sii alongg melantakk sendirii jerr..sciann kat k.langg tuhh..ratuu makannn tuhhh...




yumyumyumm......

keyy lahh selamat mencuboo.....simple n sedap...cuboolahhh

Assalamualaikum...

kapada pembaca blog yang budiman....harii nihh haku nak tunjuk cara-cara buatt karipap pusingg....baru jerr makan karipap sardin minggu lepas..hari tamuu hubby beli ubi keledek..suhh wat inti karipap..alamak hubby akuu nak makan karipap lahh pulakk...so haku pun menggaban kan diri wat karipap pusingg..tak pernah buatt pun peess time....apoo laiee gii asess kat tennet lahh hakuu mencari resepii yang berkonan hi hatii...banyakk lahh jumperr reesepi tapii pilih yang berkonan dekk hatii joo lahh..timoo kasihh kepada yang empunyerr resepii eekk...

jomm layannn hakuu watt karipap pusingg...yang tak berapa berpusingg..hakuu tertinggal satu stepp pusingg..soo yang berpusing katt tongahh joo....jommm layannsss...



jom layan resepi...

DOH MINYAK

300gm tepung gandum
secubit garam
1/4 cawan minyak masak
1/2 cawan air suam
* Campurkan secubit garam ke dalam tepung. Curahkan minyak masak dan gaul mesra tepung dengan hujung jari. Sedikit demi sedikit masukkan air sambil tangan terus menguli sehingga mendapat doh yg tidak melekit di tangan

DOH MARJERIN

150gm tepung gandum
100gm marjerin...sila tambah sedikit demi sedikit sehingga mendapat doh yg tak melekit di tangan.

Untuk inti boleh dipelbagaikan mengikut citarasa masing2. biasanya menggunakan inti keledek.

Inti keledek
2 biji ubi keledek, dipotong kiub
1 biji bawang besar, dipotong halus
2 ulas bawang putih, dipotong halus
Segenggam udang kering, direndam & ditumbuk ( Guna udang basah pun ok )
3 sudu besar serbuk kari
1 pelepah daun kari
Garam dan gula secukup rasa
Daun bawang dan daun sup secukupnya, dimayang halus
* Tumiskan bawang, masukkan serbuk kari dan tambahkan sedikit air utk mengelakkan tumisan hangus. Masukkan udang, tumiskan lagi sebentar dan masukkan ubi keledek. Tambahkan air sehingga secukupnya merendam keledek. Masakkan sehingga keledek lembut. Perasakan dengan garam dan gula. Masukkan daun daun bawang & daun sup, kacau sebentar dan tutup api.

jom layannnn gambauuuu..



STEP BY STEP...



NIHH DOHH MARJERIN



YANG NIHH DOH MINYAK



LETAKKAN DOHH MARJERIN KE DALAM DOH MINYAK DAN GUMPAL MENJADI BULAT SEBELUM DI GELEK



GELEK NGAN PENGGELEK JADI CAM GINI



PAH TUHH GULUNG CAM GINI macam swiss roll STEP LEPAS NIHH HAKUU TERTINGGAL....KORANG GELEK SEKALI LAGI DAN GULUNG SKALI LAGII SEBELUM DI POTONG (Maksudnyerr gulung 2 kali lahh..baruulahh kulit karipap akan berpusing ngan cantiknyerr)




lepas tuhh barulahh dipotong...



nihh lahh ruper sebelum digelek skali lagi..



masukkan intii guna acuan karipap untukk klim...hakuu klim pakai tangan jerr cos acuan karipap tuhh bungerr tak comeyy..heheheh oklahh sib baikk pandaii gak klim karipap....bonusss...



nihh lahh uperrnyerr...huduhh gakk lahhh tapii janjii yumyum...



okkeyy dahh siappp di gorenggg...selamatt mencuberr yerr kengkawann..kaluu belii kat kedai nihh RM 0.50 tauu...buatt dapat lahh 30 biji..puass makann bahh..siap2 sedekahh lagii kengkawann kek skolahh...heheh dapat pahala...AMIN

tipss untukk goreng karipap minyakk mestii banyakk dan apii perlahan yerr barulahh dapat karipap yang rangupp...tahan lama...selamat mencubooo...

Assalamualaikumm sumer...

Hari nihh nakk citoo pasall eksperimen hakuu yang ke ompekk....Coklat moist cake..

alkisah nyerr terbuatt kek nihh waktu skulah ialah kerana hakuu dahh janji ngan si along mauu bikin nihh kek...pagii tuhh dia request nakk bawak gi skulahh...alamak..along kek tak buatt lagii umii penatt baruu pulangg main badminton...memangg flett badan hakuu nihh almaklumlahh..dahh sepuluh tahun tak main..tup2 turun mainn haperr lagii urat dwaia sumerr longgar n sakitt lahh hahaha...

tapii malam esoknyerr hakuu gagahkan hatii untukk watt kek cekelatt nihh demii anak ku yang tersayang..wakaka...sooo hakuu pun teruskann lahh eksperimen nihh...kek cekelet nihh dah biasoo buekk dahh..cumoo tang dekoo jerr takk ponahh laiee....cekelat banyakk giloo lam ais box apo laiee blasahh lahhh ngann decoo skalii...

jomm layann hasill n reespi n gambauu skalii....

Resepi kek cekelet

Bahan

Bahan A
2 cawan tepung gandum
1 s/k baking powder
1/2 s/k soda bikarbonat
1 cawan serbuk koko
2 cawan gula perang/castor

Bahan B
2 biji telur
1 s/k esen vanila

Bahan C
1 cawan susu cair atau susu segar
1/2 cawan susu pekat
1 cawan minyak mazola atau minyak sayuran biasa
1 gelas air panas

Cara
1. Gaulkan semua bahan A dalam mangkuk supaya rata.
2. Pukul Bahan B dalam mangkuk berasingan. Masukkan dalam mangkuk bahan A. Kacau rata.
3. Masukkan Bahan C dalam adunan bahan A. Kacau rata.
4. Panaskan kukusan dan lapikkan kertas minyak dalam loyang 8 x 8 inci.
5. Masukkan adunan dalam loyang dan kukuskan selama 1 jam dgn api sederhana. Lapkan tudung kukusan sebelum tutup semula.
6. Bila telah masak buka tudung kukusan perlahan supaya air tidak menitik keatas kek.
7. Hiaskan dengan cream coklat.


Cream Coklat
Bahan
300 gm coklat masakan [potong kecil]
50 gm fresh cream
1 sudu madu n butter

Cara.
1. Panaskan fresh cream hingga bubling.
2. Bila menrenek ditepi periuk tutup api.
3. Masukkan hirisan coklat dan kacau hingga coklat cair dan masukkan butter dan madu.
4. Bila dah hampir sejuk tuangkan atas kek dan hiaskan mengikut kesukaan sendiri.




nihh yang siapp di decoo...takk santekk sangatt lahh...almaklumlahh tryy n error jerr nihhh nengokk kek tennet cara nak buat coklat ganache tuhh.....



lagii mencabarr deco ngan coklate ganache nihh...fuhhhh berpolehh dennnn...



nihh ruperr rosee takk jadiii..hubbyy tanyoo bungooo apoo nihhh...hahahah blasahh joo lahh..sifuu katoo resepi coklatt tukk rosee lainn.....nak tauu gii kelass lahh..heheheh takpoo cuboo duluuu...adoo budgett natii lehh poiee kelass kann..heheh



bodingg kek topii punn tak berapoo comeyy sememeh joo nihhh...hisyy nampakk eehh denn kono poiee kelas lahh kann....huhuhuhu



nihh ruperr kek yang baru masakk..hakuu kukus jerr korangg nak bakar pun blehh gakk...

oklahh slamatt mencuboo

Salam sumerr...

mingguu nihh nak share ngan korang resepi karipap sardin....dah lamoo tak buekk karipap..konon nak test acuann karipap yang baruu belii...tapii malangnyerr acuanbn tuhh ghaib..tiber2..heheh tak lain dan tak bukan kerjqa anak-anakkuu lahh tuhhh....tah mana2 dahh kena humban.....biasolahh kann anka ghamaii....

last sekalii terpakso lahh hakuu klim pakai tangann...macam ruperr n bentukk lahh karipap hakuu tuhh.....buatt tak banyakk dalam setengah kilo tepung jerr...dapat lahh bawak gii skulahh makn2 ngan geng kantin..heheh

jom layann resepi...

untuk inti

2 tin ikan sardin
5 biji kentang
bawang kecil, puteh untukk menumis (kuantiti agak2 lahh ye)
cili kering blender (IKUT PEDAS)
bawang besar di potong dadu
garam dan gula secukup rasa

cara2

1. tumis bawang n cili blender hingga wangii masukkan kentang yang telahh dipotong dadu dan digoreng terlebih dahulu.
2. masuukan ikan sardin dan lecek hingga hancur ikan tuhh.
3. letak garam dan gula secukup rasa dan bawang besar yang dipotong dadu.
4 masak hingga kering.

Kulit karipap

1/2 kg tepung gandum
2 sudu shortening
4 sudu marjerin (dicairkan)
3/4 cawan air garam


1. gaul tepung bersama shortening dan marjerin
2. masukan air dan uli hingga jadi doh.(jangan lembik sangat)


jom layann gambauuu.....




nihh ruperr intii sardinnnyerr....bercampur kentang blehh tukarr saama ubii keledek, ayam or daging ikut selera masing2.



doh yang telahh di bulat2 kann kecik2...



canaii dulu baruu letakk intii n clim...guna tangan



tengokk lahh karipap akuu tuhh berbagai ruperr n bentukk.....



nihh fokuss yang comeyy skitt lahh..heheheh



yang dah siapp gorengg...goreng ngan apii perlahan dan minyakk banyakk okehh....selamat mencuberr...rasanyerr sedapp jugakk lahh lembut n rangupp...heheh

JAPANESE CHEESE CAKE....request from hubby

Assalamualaikum....sumer

hari nihhh hakuu wat cheese cake again...request from my hubby..hajat nak wat exkperimen ke ompek...CMC with ganache..hubby koba dah boring makan kek cekelet..nak buekk cheese tart plak ..dekk keranoo takdoo acuann lagiii...haku pun blasahlah cheese cake lagi..kali nihh japenese nyoo resepi...ummanggngaii bahan2 ehhhh mamangg banyakk giloo..rasoo takk tauu laieee lahh kek dah masak nak tunggu sojukk duluu..cheese cake kono makan sojuk2 baruu sodapp....kebetulan nengokk bebahan dalam poti aiss sumoo adooo...blasahh yoo lahhh....

JOM LAYAN GAMBAUU....




Nihh baruu jerr masakk....actually dalam tenet tuhh ceng gini lahh gambauu nyerr.....originally....







nihh hakuu modifiedd letakk blueberry filling nengokk lamm esbox adoo laiee...blasahh jerr lahhh...



yumm..yummm..lemakk berkrimmmm.....harii tuhh watt takk lemakk sangat...kalii nihh memangg peoo cheese cakee nihh....soadappp bangatt....


jom layann resepii ehhh camanooo


JAPENESE CHEESE CAKE

Bahan-bahan ( 18cm )
• 250g cream cheese
• 200g sour cream/plain yogurt (AKU GUNA REDUCE CREAM JAHH)
• 30g butter
• *40g gula halus
• *20g susu pekat manis
• *20g madu
• 2 biji telur kuning
• 1 biji telur
• 100ml fresh cream
• 50ml fresh milk
• 25g corn starch
• 1/2 biji lemon jus
• 1/2 biji kulit lemon
• 10 titik vanila oil



Cara-cara

1.Panaskan oven pada suhu 180C. Cream cheese, butter dan telur mesti berada pada suhu bilik.
2.Letak cookies padat-padat ke dalam loyang. Resepi untuk cookies ini boleh rujuk di sini (haku guna biskut marrie lebihh harii tuhhh jerr)
3.Letak cream cheese dan butter ke dalam mangkuk. Pukul sehingga jadi bentuk cream. Masukkan bahan yang bertanda (*). Pukul lagi 1-2 minit.
4.Masukkan sour cream. Mix sampai sebati. (yang nihh hakuu guna reduce cream nestle)
5.Masukkan pula (ikut turutan), telur kuning-> telur semua -> corn starch -> fresh cream -> fresh milk -> lemon -> vanila. Kacau biar sebati.
6.Tapiskan adunan masuk ke dalam loyang yang mengandungi cookies. Buang kulit lemon yang terlekat pada penapis.
7.Bakar kek pada suhu 180C selama 10 minit. Kemudian turunkan suhu kepada 150C. Bakar lagi selama 60 minit. Biarkan sejuk di dalam loyang. Tak perlu test dgn lidi sebab cheesecake memang lembik.. akan keras sendiri bila dah sejuk.
8.Bila dah sejuk, keluarkan dari loyang. Kemudian simpan dalam peti ais. Biarkan sehari sebelum dimakan untuk menikmati keenakkan cheesecake ini.


HOKEYY LAHH SELAMATT MENCUBOOO YOO KENGKAWANN..BAHAN2 EEHHH MEMANGG MAHALL LAHH CIKITT..TAPII TAKPOO DAPEKK BLAJA SAMBILL MAKAN NGAN PUEHH HATIII....KOKK ADOO LOBIHH LAGII LEHH LAHH BAWAKK SKOLAHH ESOKK.....HEHEHEHH

Salamm sumerr...nihh hakuu nak sambung citoo eksperimen akuu yang hari tuhhh...nihh yang ketigooo....FRESH CREAM CAKE WITH BLUEBERRY.....memangg sodapp....olehh kerana eksperimen hari nihh untukk test decorationn jerr...jadii hakuu tumpukan citoo padoo decorationn joo lahh yooo....tapii sebolumm decoo akuu nak citoo skitt pasal kek spann hakuu nihhh.....

actuallyy..kek akuu nihh bentat skitt bahgiann bawahh..akuu pun tak tauu aper masalahnyerr masa membakar punyerlahh naikk membumbung..bila dahh sejuk dia turun skitt...takpolahhh yang atas memang ngamm lahh lembutt gakk lahh for the beginner camm akuu nihhh oklahh tuhh..takdolahh nak expectt yangg tinggii2 bangatt...tapii akuu tak puehh hatii lagii lahh ngan ovenn akuu yangg kecikk nihh...kaluu ikut suhu yang diberii n maso membakar guna oven kecikk nihh kek jadii terlebihh kuning n tak lawa sangat lahh..soo akuu adjust sendiri api n masa tuhh...blasahh jerr tu yang jadii ceng gituu tuhh......

aku start membakar kek pagii semalam....bakar sekejapp jerr tapii nak tungguu mendecoo tuhh aperr lagiii tungguuu waktuu malam biloo askar2 sumoo dahh tidoo baru leh mendeco....so akuu pun start lahh lebihh kureng jamm 11.45 malamm....ituu pun adoo sia along n angah tak dtidoo laiee nengokk kartun..apoo laiee..blasahh joo lahh kangg lambek2 hakuu pulak yang mengantukkk...sooo mula lah akuu mendeco...putar cream yang pertamoo....adoiiiii....lomm aper2 lagiii dahh berlubang2 ituu freshh cream...tapii akuu tepekk gakk lahhh.....tak coimeyy sangatt lahh org kata takk berapoo smooth lah...terpaksoo lahhh..wat jerr sapa abihh.....bila nak decoo takk cukup cream plakk..addoiii....putarr lagii yang keduaa....hahaaa..yang nihh baruu okehh licinnn....dann santekk....soo akuu punn guna lahh creamm yang nihh untukk menutupp segala kekurangannn tuhhh sampaiii....penuhh dahh decoiration..tuhhh...tapii bila siappp....wahh puasss hatiiiii.....baruu kek bidakk camm gini punn dahh puass hatii almaklum lahh hasill tangan sendirii....kannn..bidak pun bidakk lahhh.......siapp decoo pada pukul 1.30 pagii.....waaa ngantukk giloo esokk nyerr tuhhh...mengkadaq tidoo....hahahha petang baruu on line balikk....

jommm layannn gambauuuu......




NIhhh lahh hasilll kerja tangann akuu...hubby katoo takdoo tema koo...mainn blasahh jerr...hahahah masukk porutt gakkk....kaluu korang yang dah terrorr decoo mustii golakk nengokk hakuunyerr decorationn kann......dengann nozell yang terhadd adoo 3 biji joo..soo gunakan lahh apoo yang adoooo....



nihhh..yang kelakarr nengokk ross akuu sumerr kuncupp hakuu punn tak tauu salah pegang nozel kerr haperr kerr....mungkin haku belii nozell yang dapat rose camm ginii..kelopakk takk kombangg sumerr kuncupp.....haahahah layannn joo lah..rasoo dahh botoll dah pegang nozell tuhh...without stand untuk buatt rosee hakuu pakaii tangan n jarii jerr...hokeyy lahh kannn....ehheheh satuu laiieiee memangg mencabarr buekk bungoo pakaii fresh creammm...lembikkk baaa.....blaja pakai butter cxreamm...hahaha nengokk daunn tuhh melepekk jerr...hahahah




setakatt untukk makan sefamilyy..n balja2 hokeyyy lahh kannn...layannnsss...



bagunn pagii takk mandsii lagii si alongg teruss nak potongg kekk.....layann joo lahh...si kak langg dahh mencopot2 dah tak sabauu nakk makan....cacat dahh kek haku tuhh....



nihh lahh gambauu setelahh dipotonggg...yumyumyumm..hubbyy katoo sodapp..okeylahh kann janjii hubby katoo sodappp......hahahah nampakk takk dah takk sememeh tepii kek tuhh kak langg danh mencopot duluu...hehehe xcited nak makan kek




dalamm dioo lapis ngan creamm blueberryy.....yumyumm....



nahh...nihh jerr yang tinggall..spaa ke petangg nihhh....takk sempatt nak bawakk gi skull dahhh....hahahah




hokeyy lahh kengkawann selamat menjamuu matoo yoooo......tungguu eksperimen ke empatt CMC with coklat ganache.........tunggguuuuu

salammm.....layannnnssss